Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikan ollessa yhä suositumpaa, yhdistetään siihen monia uskomuksia.
Mitä luonnonkosmetiikka oikeastaan on ja mitä se edustaa?

Luonnonkosmetiikka ottaa kokonaisvaltaisesti huomioon ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin. Käyttämällä luonnonkosmetiikkaa teet siis hyvää niin itsellesi kuin ympäristöllekin. Luonnonkosmetiikka sisältää synteettistä kosmetiikkaa vähemmän iholle turhia ainesosia, kuten silikoneja, jotka voivat saada ihon tuntumaan hetkellisesti paremmalta, mutta eivät todella hoida sitä.

Luonnonkosmetiikka on pääasiassa luonnollisista ainesosista tehtyä kosmetiikkaa. Raaka-aineissa suositaan luomuviljeltyjä ainesosia. Luonnonkosmetiikan ideologiaan kuuluu, ettei tuotteiden valmistuksessa käytetä uhanalaisia tai geenimuunneltuja kasvilajeja. Kasvit kerätään kestävää kehitystä kunnioittaen.

Luonnonkosmetiikkaan eivät siis kuulu synteettiset hajusteet, väriaineet, silikonit, rasvat tai mineraaliöljyt. Niiden sijaan tuotteiden pohjan muodostavat ravitsevat kasviöljyt ja vitamiinirikkaat kasviuutteet. Kaikkien ainesosien tulee olla mahdollisimman biohajoavia ja tuotteiden pakkausten tulee olla kierrätettäviä ja mahdollisimman ekologisia. Tuotteita ei koskaan testata eläimillä.

Suomalainen luonnonkosmetiikka on laadukasta, puhdasta ja ekologista. Sen hiilijalanjälki on pienempi, koska kehitys, tuotanto ja varastointi tapahtuvat lähellä. Murumuru-tuotteet tehdään aina tuotekehityksestä valmiiden tuotteiden pakkaamiseen asti Helsingin Herttoniemessä.