Raaka-aineet 2018-09-07T06:12:49+00:00

Kosmetiikan raaka-aineet kiinnostavat kuluttajia yhä enemmän ja luonnollisia sekä laadukkaita raaka-aineita arvostetaan. Murumuru-tuotteet on tehty puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista.

A
ACACIA SENEGAL GUM Arabikumi. Luontainen paksunnosaine ja kalvonmuodostaja, jota saadaan piikikkäästä kumiakasiasta. Arabikumi on kumiakasian kuivattua maitiaisnestettä.
ALCOHOL DENAT. Denaturoitu etanoli. Yleisesti luonnonkosmetiikassa käytetty liuotin.
ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE Alfaglukaanioligosakkaridi. Luonnollisista sokereista saatava oligosakkaridi. PREBIOOTTI, eli se lisää iholla luonnostaan elävien hyödyllisten probioottien aktiivisuutta ja määrää, mikä puolestaan vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia.
ALUMINA Alumiinioksidi. Fysikaalisten UV-suodattimien pinnoite. Parantaa tuotteen levittyvyyttä ja vähentää UV-suodattimien aiheuttamaa valkoisuutta iholla. Luonnonkosmetiikan hyväksymä alumiinin muoto.
ARCTIUM LAPPA LEAF EXTRACT Isotakiaisen lehtiuute. Ihoa ja hiuksia hoitava aine. Hillitsee tulehdusta, tasapainottaa talineritystä.
AROMA Aromi. Makua tai hajua antava aine.
ASCORBIC ACID Askorbiinihappo. Askorbiinihappo eli C-vitamiini on vesiliukoinen antioksidantti. Se rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä. C-vitamiini edesauttaa myös ihon kollageenisynteesiä ja siksi sitä käytetään myös anti-age – tuotteissa.
ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTER Murumuru-palmun siemenistä eristetty voi. Hoitaa ja pehmentää ihoa ja hiuksia ja sopii loistavasti herkän ihon hoitoon. Sisältää ravitsevia vitamiineja ja sillä on myös anti-inflammatorisia vaikutuksia.
AQUA Deionisoitu vesi. Murumuru-tuotteissa käytetään puhdistettua ja deionisoitua vettä.
AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT Kaurauute. Kaurauutetta käytetään ihoa suojaavana ja hoitavana aineena. Kauraa voidaan käyttää kuivan ja kutisevan ihon hoidossa. Kauran sisältämällä beetaglukaanilla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Kaurauute on valmistettu suomalaisesta luomukaurasta. Luomukaura on uutettu tarkkana ajankohtana, jolloin maitiainen nousee. Tällöin kauran ravinto- ja kivennäisarvot ovat korkeimmillaan.
B
BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE Dokosyylitrimetyyliammonium metyylisulfaatti. Antistaattinen eli sähköisyyttä poistava ja hiusta hoitava aine.
BENZOIC ACID Bentsoehappo. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.
BENZYL ALCOHOL Bentsyylialkoholi. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.
BENZYL SALICYLATE Bentsyylisalisylaatti. Luonnollinen hajuste, jota on luonnostaan monissa eteerisissä öljyissä.
BETAINE Betaiini. Betaiini saadaan suomalaisesta sokerijuurikkaan (Beta Vulgaris) melassista. Se on kasviperäinen aine, jota esiintyy monissa villeissä kasveissa. Ihonhoidossa betaiini rauhoittaa ihoärsytystä ja kosteuttavana aineena se estää ihon kuivumista.
C
C12-20 ALKYL GLUCOSIDE C12-20 alkyyliglukosidi on emulgaattori. Emulgaattoreilla on tärkeä tehtävä emulsion rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Ne yhdistävät rasva- ja vesiliukoiset aineet ja tekevät niistä emulsion, voidetyyppisen massan. C12-20 Alkyyliglukosidi on rasva-alkoholin ja glukoosin kondensaatiotuote.
C14-20 ALCOHOLS C14-22 on rasva-alkoholeista koostuva emulgaattori ja ihoa hoitava aine. Toimii myös emulsiota stabiloivana aineena.
CANDELILLA CERA Kandelillavaha. Meksikossa ja Teksasissa kasvavien tyräkkikasvien vahaa, jota kasvi erittää suojautuakseen kuivuudelta. Ihoa pehmentävä ja suojaava aine.
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE Kapryyli/kapriinitriglyseridi. Kookosöljypohjainen triglyseridiseos, joka vähentää tehokkaasti kosteuden haihtumista, hoitaa ja pehmentää ihoa sekä parantaa ihon suojamekanismeja.
CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE Kaprylyyli/kapryyliglukosidi. Kasviperäinen, mieto, pesevä aine.
CENTAUREA CYANUS FLOWER EXTRACT Ruiskaunokin kukkauute. Ihoa hoitava ja supistava aine. Kukkaisuutteen polyfenolit, antosyaniinit ja flavonoidit ovat hyväksi iholle ja hiuksille.
CETEARYL ALCOHOL Setearyylialkoholi. Setyyli- ja stearyylialkoholien seos. Toimii muun muassa ihoa pehmentävänä aineena ja emulgaattorina sekä tekee tuotteen koostumuksesta paksumman.
CETEARYL GLUCOSIDE Setearyyliglukosidi. Kookosöljypohjainen emulgaattori ja pinta-aktiivinen aine. Valmistetaan setearyylialkoholista ja glukoosista.
CETEARYL OLIVATE Setearyyliolivaatti. Oliiviöljystä johdettu emulgaattori, joka myös vähentää kosteuden haihtumista iholta. Setearyylialkoholin ja oliiviöljystä johdettujen rasvahappojen esteri.
CETYL ALCOHOL Setyylialkoholi. Rasva-alkoholi, jota käytetään elmugaattorina ja ihoa pehmentävänä aineena. Sitä saadaan muun muassa kookosöljystä. Rasva-alkoholeja ei pidä sekoittaa alkoholiin. Ne ovat kemiallisesti aivan eri aineita. Rasva-alkoholit ovat ihoa hoitavia aineita, eivät etanolipohjaista alkoholia.
CITRUS LIMON FRUIT OIL Sitruunan hedelmäöljy. Ihoa supistava ja virkistävä aine, joka antaa tuotteeseen sitruksisen tuoksun.
COCAMIDOPROPYL BETAINE Kokamidopropyylibetaiini. Kookosöljypohjainen, mieto, pesevä aine.
COCO-CAPRYLATE/CAPRATE Kookoskaprylaatti/kapraatti. Ihoa pehmentävä ja hoitava aine.
COCONUT ALKANES Kookosalkaanit. Kookosöljystä johdettu rasvahapposekoitus. Ihoa pehmentävä aine.
D
DECYL COCOATE Dekyylikokoaatti. Luonnollinen kookospohjainen ihoa pehmentävä ja hoitava aine.
DEHYDROACETIC ACID Dehydroetikkahappo. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.
DICAPRYLYL CARBONATE Dikaprylyylikarbonaatti. Ihoa pehmentävä ja hoitava aine. Kosteuttaa ihoa, sillä se ylläpitää ihon omaa suojaavaa lipidikalvoa.
G
GLYCERIN Glyseroli. Ihoa tehokkaasti ja pitkäkestoisesti kosteuttava aine. Voi sitoa jopa puolet painostaan vettä. Ihoystävällisyytensä vuoksi on kosmetiikan eniten käytetty humektantti.
GLYCERYL STEARATE SE Glyseryylistearaatti SE. Glyserolin ja steariinihapon esteri, joka toimii emulgaattorina.
I
INULIN Inuliini. Hedelmäsokerista koostuva hiilihydraatti. PREBIOOTTI eli se lisää iholla luonnostaan elävien hyödyllisten probioottien aktiivisuutta ja määrää, mikä puolestaan vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia.
L
LACTIC ACID Maitohappo. Maitohappo on AHA-happo ja pH:n säätöaine, jolla on myös ihoa hoitavia ja kosteuttavia ominaisuuksia.
LECITHIN Lesitiini. Palmitiini-, steariini- ja oleiinihappojen triglyseridien sekoitus. Pehmentävä ja ihoa hoitava aine, joka toimii myös emulgaattorina.
LIMONENE Limoneeni. Luonnollinen tuoksukomponentti, osa eteeristä öljyä.
M
MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE Askorbiinihapon magnesiumsuola. C-vitamiini, antioksidantti, ihoa hoitava aine.
MENTHA PIPERITA OIL Piparmintun eteerinen öljy. Ihoa viilentävä ja tasapainottava eteerinen öljy. Antaa tuotteelle miellyttävän tuoksun.
O
OLUS OIL Kasviöljy. Kasviperäinen, puristettu öljy, joka koostuu pääasiassa rasvahappojen triglyserideistä. Ihoa pehmentävä aine.
P
PARFUM (NATURAL) Hajuste. Murumuru-tuotteissa käytetyt tuoksut ovat vain luonnollista alkuperää. Synteettiset hajusteet ovat kiellettyjä luonnonkosmetiikassa.
PHENETHYL ALCOHOL Fenetyylialkoholi. Ruususta peräisin oleva aine, jota käytetään parantamaan tuotteen säilyvyyttä. Aromaattinen alkoholi, ihoa hoitava aine.
POLYHYDROXYSTEARIC ACID Polyhydroksisteariinihappo. Toimii titaanidioksidin tai sinkkioksidin ”päällysteenä” ja vähentää valkoisuutta iholla.
POTASSIUM SORBATE Kaliumsorbaatti. Luonnonkosmetiikassa hyväksytty säilöntäaine.
PROPANEDIOL Propaanidioli. Luonnollinen maissista saatava, ihoa kosteuttava ja pehmentävä aine.
PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL Aprikoosinkiviöljy. Koostuu pääasiassa rasvahappojen triglyserideistä. Hoitaa ihoa ja peittää tuotteessa raaka-aineiden hajua.
PULLULAN Pullulaani. Luonnollinen polysakkaridi, luontainen paksuntaja ja kalvonmuodostaja.
R
RIBES NIGRUM SEED OIL Mustaherukan siemenöljy. Ihoa hoitava ja pehmentävä aine.
S
SALVIA HISPANICA SEED OIL Chian siemenöljy. Kasviöljy, joka sisältää erityisen paljon omegarasvahappoja sekä runsaasti antioksidantteja.
SCLEROTIUM GUM Sclerotiumkumi. Luontainen paksuntaja ja polysakkaridi.
SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL Jojobaöljy. Aavikolla kasvavan pensaan siemenistä johdettu öljy. Pehmentävä ja hoitava aine.
SODIUM ANISATE Natriumanisaatti. Fenkolista johdettu, luonnonkosmetiikassa hyväksyttävä säilöntäaine.
SODIUM BENZOATE Natriumbentsoaatti. Luonnonkosmetiikassa hyväksytty säilöntäaine.
SODIUM CHLORIDE Natriumkloridi, ruokasuola. Pesevän aineen paksuntaja.
SODIUM COCO-SULFATE Natriumkookossulfaatti. Luonnonkosmetiikan hyväksymä kookosöljypohjainen, pesevä aine.
SODIUM GLUCONATE Glukonihapon natriumsuola. Kelatoiva aine eli aine, joka reagoi ja muodostaa komplekseja metalli-ionien kanssa. Kelatointi estää metalli-ioneja vaikuttamasta tuotteen säilyvyyteen tai ulkonäköön.
SODIUM HYALURONATE Natriumhyaluronaatti, hyaluronihappo. Hyaluronihapon natriumsuola, luonnollinen polysakkaridi, jota esiintyy myös ihossa. Kosteuttaa erittäin tehokkaasti ja pehmentää ihoa lisäten luonnollisesti ihon täyteläisyyttä.
SODIUM LEVULINATE Natriumlevulinaatti. Levuliinihapon natriumsuola, joka toimii tuotteessa säilöntäaineena. Luonnonkosmetiikassa hyväksytty.
SODIUM PHYTATE Natriumfytaatti. Fytiinihapon natriumsuola, joka toimii kelatoivana aineena.
SODIUM PCA Natriumpyrrolidonikarboksyylihappo. Luontaisesti ihossa esiintyvä aminohappojohdannainen, jolla on kosteutta sitovia ominaisuuksia. Kosteuttaa ihoa sitomalla vettä sen pintaan.
SORBITAN OLIVATE Sorbitaaniolivaatti. Sorbitolista ja oliiviöljystä peräisin oleva, pinta-aktiivinen aine ja emulgaattori.
STEARIC ACID Steariinihappo. Kasviperäinen emulgaattori. Ihoa pehmentävä ja sen rasvatasapainoa parantava aine.
T
TITANIUM DIOXIDE Titaanidioksidi. Luonnollinen, fysikaalinen aurinkosuoja.
TOCOPHEROL Tokoferoli. Luonnollinen E-vitamiini, joka on voimakas antioksidantti. Suojaa ihoa ympäristön haittatekijöiltä ja luonnollisella E-vitamiinilla on myös ihoa kosteuttava vaikutus.
U
URTICA DIOICA LEAF EXTRACT Nokkosen lehtiuute. Ihoa ja hiuksia hoitava aine. Antaa hiuksille kiiltoa.
V
VITIS VINIFERA SEED OIL Viinirypäleen siemenöljy. Sisältää iholle tärkeitä rasvahappoja, jotka pehmentävät ja hoitavat ihoa. Öljyllä on myös antioksidanttisia vaikutuksia. Öljy imeytyy hyvin ihoon ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta.
X
XANTHAN GUM Ksantaanikumi. Luonnollinen polysakkaridi, jota käytetään paksunnos- ja stabilointiaineena.
Z
ZINC OXIDE Sinkkioksidi. Sinkki on ihoa rauhoittava mineraali, joka rauhoittaa ärsytystä ja vähentää punoitusta. Sinkkioksidi on myös luonnollinen aurinkosuoja.
ZINGIBER OFFICINALE ROOT EXTRACT Inkiväärin juuriuute. Ihoa ja hiuksia hoitava, virkistävä ja tuoksua tuova aine.

Kosmetiikan raaka-aineet kiinnostavat kuluttajia yhä enemmän. Luonnollisia ja laadukkaita raaka-aineita arvostetaan. Murumuru-tuotteet on tehty puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista.

A

ACACIA SENEGAL GUM
Arabikumi. Luontainen paksunnosaine ja kalvonmuodostaja, jota saadaan piikikkäästä kumiakasiasta. Arabikumi on kumiakasian kuivattua maitiaisnestettä.

ALCOHOL DENAT.
Denaturoitu etanoli. Toimii muun muassa liuottimena.

ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE
Alfaglukaanioligosakkaridi. Luonnollisista sokereista saatava oligosakkaridi. PREBIOOTTI eli lisää iholla luonnostaan elävien hyödyllisten probioottien aktiivisuutta ja määrää, mikä puolestaan vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia.

ALUMINA
Alumiinioksidi. Fysikaalisten UV-suodattimien pinnoite. Parantaa tuotteen levittyvyyttä ja vähentää UV-suodattimien aiheuttamaa valkoisuutta iholla. Luonnonkosmetiikan hyväksymä alumiinin muoto.

ARCTIUM LAPPA LEAF EXTRACT
Isotakiaisen lehtiuute. Ihoa ja hiuksia hoitava aine. Hillitsee tulehdusta, tasapainottaa talineritystä.

AROMA
Aromi. Makua tai hajua antava aine.

ASCORBIC ACID
Askorbiinihappo. Askorbiinihappo eli C-vitamiini on vesiliukoinen antioksidantti. Se rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä. C-vitamiini edesauttaa myös ihon kollageenisynteesiä ja siksi sitä käytetään myös anti-age – tuotteissa.

ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTER
Brasiliasta, Amazonin sademetsässä kasvavan Murumuru-palmun siemenistä eristetty voi. Hoitaa ja pehmentää ihoa ja hiuksia. Sisältää ravitsevia vitamiineja ja sillä on myös anti-inflammatorisia ja antibakteerisia vaikutuksia.

AQUA
Deionisoitu vesi. Murumuru-tuotteissa käytetään puhdistettua ja deionisoitua vettä.

AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT
Kaurauute. Kaurauutetta käytetään ihoa suojaavana ja hoitavana aineena. Kauraa voidaan käyttää kuivan ja kutisevan ihon hoidossa. Kauran sisältämällä beetaglukaanilla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Kaurauute on valmistettu suomalaisesta luomukaurasta. Luomukaura on uutettu tarkkana ajankohtana, jolloin maitiainen nousee. Tällöin kauran ravinto- ja kivennäisarvot ovat korkeimmillaan.

B

BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE
Dokosyylitrimetyyliammonium metyylisulfaatti. Antistaattinen eli sähköisyyttä poistava ja hiusta hoitava aine.

BENZOIC ACID
Bentsoehappo. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.

BENZYL ALCOHOL
Bentsyylialkoholi. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.

BENZYL SALICYLATE
Bentsyylisalisylaatti. Luonnollinen hajuste, jota on luonnostaan monissa eteerisissä öljyissä.

BETAINE
Betaiini. Betaiini saadaan suomalaisesta sokerijuurikkaan (Beta Vulgaris) melassista. Se on kasviperäinen aine, jota esiintyy monissa villeissä kasveissa. Ihonhoidossa betaiini rauhoittaa ihoärsytystä ja kosteuttavana aineena se estää ihon kuivumista.

C

C12-20 ALKYL GLUCOSIDE
C12-20 alkyyliglukosidi on emulgaattori. Emulgaattoreilla on tärkeä tehtävä emulsion rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Ne yhdistävät rasva- ja vesiliukoiset aineet ja tekevät niistä emulsion, voidetyyppisen massan. C12-20 Alkyyliglukosidi on rasva-alkoholin ja glukoosin kondensaatiotuote.

C14-20 ALCOHOLS
C14-22 on rasva-alkoholeista koostuva emulgaattori ja ihoa hoitava aine. Toimii myös emulsiota stabiloivana aineena.

CANDELILLA CERA
Kandelillavaha. Meksikossa ja Teksasissa kasvavien tyräkkikasvien vahaa, jota kasvi erittää suojautuakseen kuivuudelta. Ihoa pehmentävä ja suojaava aine.

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
Kapryyli/kapriinitriglyseridi. Kookosöljypohjainen triglyseridiseos, joka vähentää tehokkaasti kosteuden haihtumista, hoitaa ja pehmentää ihoa sekä parantaa ihon suojamekanismeja.

CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE
Kaprylyyli/kapryyliglukosidi. Kasviperäinen, mieto, pesevä aine.

CENTAUREA CYANUS FLOWER EXTRACT
Ruiskaunokin kukkauute. Ihoa hoitava ja supistava aine. Kukkaisuutteen polyfenolit, antosyaniinit ja flavonoidit ovat hyväksi iholle ja hiuksille.

CETEARYL ALCOHOL
Setearyylialkoholi. Setyyli- ja stearyylialkoholien seos. Toimii muun muassa ihoa pehmentävänä aineena ja emulgaattorina sekä tekee tuotteen koostumuksesta paksumman.

CETEARYL GLUCOSIDE
Setearyyliglukosidi. Kookosöljypohjainen emulgaattori ja pinta-aktiivinen aine. Valmistetaan setearyylialkoholista ja glukoosista.

CETEARYL OLIVATE
Setearyyliolivaatti. Oliiviöljystä johdettu emulgaattori, joka myös vähentää kosteuden haihtumista iholta. Setearyylialkoholin ja oliiviöljystä johdettujen rasvahappojen esteri.

CETYL ALCOHOL
Setyylialkoholi. Rasva-alkoholi, jota käytetään elmugaattorina ja ihoa pehmentävänä aineena. Sitä saadaan muun muassa kookosöljystä. Rasva-alkoholeja ei pidä sekoittaa alkoholiin. Ne ovat kemiallisesti aivan eri aineita. Rasva-alkoholit ovat ihoa hoitavia aineita, eivät etanolipohjaista alkoholia.

CITRUS LIMON FRUIT OIL
Sitruunan hedelmäöljy. Ihoa supistava ja virkistävä aine, joka antaa tuotteeseen sitruksisen tuoksun.

COCAMIDOPROPYL BETAINE
Kokamidopropyylibetaiini. Kookosöljypohjainen, mieto, pesevä aine.

COCO-CAPRYLATE/CAPRATE
Kookoskaprylaatti/kapraatti. Ihoa pehmentävä ja hoitava aine.

COCONUT ALKANES
Kookosalkaanit. Kookosöljystä johdettu rasvahapposekoitus. Ihoa pehmentävä aine.

D

DECYL COCOATE
Dekyylikokoaatti. Luonnollinen kookospohjainen ihoa pehmentävä ja hoitava aine.

DEHYDROACETIC ACID
Dehydroetikkahappo. Luonnonkosmetiikan hyväksymä säilöntäaine.

DICAPRYLYL CARBONATE
Dikaprylyylikarbonaatti. Ihoa pehmentävä ja hoitava aine. Kosteuttaa ihoa ylläpitämällä ihon omaa suojaavaa lipidikalvoa.

G

GLYCERIN
Glyseroli. Ihoa tehokkaasti ja pitkäkestoisesti kosteuttava aine. Voi sitoa jopa puolet painostaan vettä. Ihoystävällisyytensä vuoksi on kosmetiikan eniten käytetty humektantti.

GLYCERYL STEARATE SE
Glyseryylistearaatti SE. Glyserolin ja steariinihapon esteri, joka toimii emulgaattorina.

I

INULIN
Inuliini. Hedelmäsokerista koostuva hiilihydraatti. PREBIOOTTI eli se lisää iholla luonnostaan elävien hyödyllisten probioottien aktiivisuutta ja määrää, mikä puolestaan vahvistaa ihon omaa puolustusmekanismia.

L

LACTIC ACID
Maitohappo. AHA-happo ja pH:n säätöaine, jolla on myös ihoa hoitavia ja kosteuttavia ominaisuuksia.

LECITHIN
Lesitiini. Palmitiini-, steariini- ja oleiinihappojen triglyseridien sekoitus. Pehmentävä ja ihoa hoitava aine, joka toimii myös emulgaattorina.

LIMONENE
Limoneeni. Luonnollinen tuoksukomponentti, osa eteeristä öljyä.

M

MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE
Askorbiinihapon magnesiumsuola. C-vitamiini, antioksidantti, ihoa hoitava aine.

MENTHA PIPERITA OIL
Piparmintun eteerinen öljy. Ihoa viilentävä ja tasapainottava eteerinen öljy. Antaa tuotteelle miellyttävän tuoksun.

O

OLUS OIL
Kasviöljy. Kasviperäinen, puristettu öljy, joka koostuu pääasiassa rasvahappojen triglyserideistä. Ihoa pehmentävä aine.

P

PARFUM (NATURAL)
Hajuste. Murumuru-tuotteissa käytetyt tuoksut ovat vain luonnollista alkuperää. Synteettiset hajusteet ovat kiellettyjä luonnonkosmetiikassa.

PHENETHYL ALCOHOL
Fenetyylialkoholi. Ruususta peräisin oleva aine, jota käytetään parantamaan tuotteen säilyvyyttä. Aromaattinen alkoholi, ihoa hoitava aine.

POLYHYDROXYSTEARIC ACID
Polyhydroksisteariinihappo. Toimii titaanidioksidin tai sinkkioksidin ”päällysteenä” ja vähentää valkoisuutta iholla.

POTASSIUM SORBATE
Kaliumsorbaatti. Luonnonkosmetiikassa hyväksytty säilöntäaine.

PROPANEDIOL
Propaanidioli. Luonnollinen maissista saatava, ihoa kosteuttava ja pehmentävä aine.

PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL
Aprikoosinkiviöljy. Koostuu pääasiassa rasvahappojen triglyserideistä. Hoitaa ihoa ja peittää tuotteessa raaka-aineiden hajua.

PULLULAN
Pullulaani. Luonnollinen polysakkaridi, luontainen paksuntaja ja kalvonmuodostaja.

R

RIBES NIGRUM SEED OIL
Mustaherukan siemenöljy. Ihoa hoitava ja pehmentävä aine.

S

SALVIA HISPANICA SEED OIL
Chian siemenöljy. Kasviöljy, joka sisältää erityisen paljon omegarasvahappoja sekä runsaasti antioksidantteja.

SCLEROTIUM GUM
Sclerotiumkumi. Luontainen paksuntaja ja polysakkaridi.

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL
Jojobaöljy. Aavikolla kasvavan pensaan siemenistä johdettu öljy. Pehmentävä ja hoitava aine.

SODIUM ANISATE
Natriumanisaatti. Fenkolista johdettu, luonnonkosmetiikassa hyväksyttävä säilöntäaine.

SODIUM BENZOATE
Natriumbentsoaatti. Luonnonkosmetiikassa hyväksytty säilöntäaine.

SODIUM CHLORIDE
Natriumkloridi, ruokasuola. Pesevän aineen paksuntaja.

SODIUM COCO-SULFATE
Natriumkookossulfaatti. Luonnonkosmetiikan hyväksymä kookosöljypohjainen, pesevä aine.

SODIUM GLUCONATE
Glukonihapon natriumsuola. Kelatoiva aine eli aine, joka reagoi ja muodostaa komplekseja metalli-ionien kanssa. Kelatointi estää metalli-ioneja vaikuttamasta tuotteen säilyvyyteen tai ulkonäköön.

SODIUM HYALURONATE
Natriumhyaluronaatti, hyaluronihappo. Hyaluronihapon natriumsuola, luonnollinen polysakkaridi, jota esiintyy myös ihossa. Kosteuttaa erittäin tehokkaasti ja pehmentää ihoa lisäten luonnollisesti ihon täyteläisyyttä.

SODIUM LEVULINATE
Natriumlevulinaatti. Levuliinihapon natriumsuola, joka toimii tuotteessa säilöntäaineena. Luonnonkosmetiikassa hyväksytty.

SODIUM PHYTATE
Natriumfytaatti. Fytiinihapon natriumsuola, joka toimii kelatoivana aineena.

SODIUM PCA
Natriumpyrrolidonikarboksyylihappo. Luontaisesti ihossa esiintyvä aminohappojohdannainen, jolla on kosteutta sitovia ominaisuuksia. Kosteuttaa ihoa sitomalla vettä sen pintaan.

SORBITAN OLIVATE
Sorbitaaniolivaatti. Sorbitolista ja oliiviöljystä peräisin oleva, pinta-aktiivinen aine ja emulgaattori.

STEARIC ACID
Steariinihappo. Kasviperäinen emulgaattori. Ihoa pehmentävä ja sen rasvatasapainoa parantava aine.

T

TITANIUM DIOXIDE
Titaanidioksidi. Luonnollinen, fysikaalinen aurinkosuoja.

TOCOPHEROL
Tokoferoli. Luonnollinen E-vitamiini, joka on voimakas antioksidantti. Suojaa ihoa ympäristön haittatekijöiltä ja luonnollisella E-vitamiinilla on myös ihoa kosteuttava vaikutus.

U

URTICA DIOICA LEAF EXTRACT
Nokkosen lehtiuute. Ihoa ja hiuksia hoitava aine. Antaa hiuksille kiiltoa.

V

VITIS VINIFERA SEED OIL
Viinirypäleen siemenöljy. Sisältää iholle tärkeitä rasvahappoja, jotka pehmentävät ja hoitavat ihoa. Öljyllä on myös antioksidanttisia vaikutuksia. Öljy imeytyy hyvin ihoon ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta.

X

XANTHAN GUM
Ksantaanikumi. Luonnollinen polysakkaridi, jota käytetään paksunnos- ja stabilointiaineena.

Z

ZINC OXIDE
Sinkkioksidi. Sinkki on ihoa rauhoittava mineraali, joka rauhoittaa ärsytystä ja vähentää punoitusta. Sinkkioksidi on myös luonnollinen aurinkosuoja.

ZINGIBER OFFICINALE ROOT EXTRACT
Inkiväärin juuriuute. Ihoa ja hiuksia hoitava, virkistävä ja hajua tuova aine.